top of page
Etsi

5 Parasta tapaa varmistaa projektin onnistuminen

  • Writer: Merit Lindén
    Merit Lindén
  • 27.2.2017
  • 2 min käytetty lukemiseen

Käsittelin muutama viikko sitten julkaisemassani blogissani viittä parasta tapaa mokata projekti. Kenties kevätauringon mukanaan tuoman positiivisuuspuuskan vallitessa ajattelin kertoa nyt viisi parasta tapaa varmistaa projektin onnistuminen. Tämähän ei ole mitään ydinfysiikkaa, joten jokainen meistä voi onnistua!

1) Selkeä perustehtävä. Jos et osaa kertoa yhdessä lauseessa mitä projektissa tehdään, niin pysähdy. Projektilla on tottakai useita erilaisia tavoitteita, mutta se ihan ydin pitää olla kirkas ja selkeä. Se on koko projektin tuki ja sitä vasten nojataan, kun tuntuu että asiat tökkii tai leviävät käsiin. Varmista siis, että sinä ja kaikki muut projektin parissa toimivat tietävät ja tiedostavat projektin perustehtävän läpi toiminnan.

2) Tarpeeksi haastavat tavoitteet. Se mille tasolle asetat riman vaikuttaa siihen miten suunnittelet työsi. Jos tavoitteenasi on kävellä päivässä kilometri, et ehkä suhtaudu siihen kovin vakavasti. Jos tavoite onkin kymmenen kilometriä saatat jo hankkia paremmat kengät, ajoittaa kävelyn päivärytmiisi, tsemppaat itseäsi huonona päivänä ja kerrot ylpeänä hyvästä menestyksestäsi. Sen lisäksi, että oma toimintasi muuttuu, myös muiden arvostus sinua kohtaan kasvaa. Aseta itsellesi siis tarpeeksi korkeat tavoitteet.

3) Arviointi alusta lähtien. Jos arviointitieto valmistuu vasta projektin lopussa on se jo liian myöhäistä. Hyvä arviointi tuottaa käyttökelpoista tietoa koko projektin ajan. Se vaikuttaa projektin aikana tehtäviin ratkaisuihin ja muokkaa lopputulosta. Jos sinulla ei ole kaikissa kehittämisvaiheissa arviointitietoa päätöstesi tukena, niin hoida se ensin kuntoon ja jatka sitten uusien vaiheiden parissa.

4) Levittäminen ja juurrutus alusta lähtien. Projektirahoitus on useimmiten huomattavasti isompi, kuin mitä projektin jälkeen toiminnan jatkamiseen voidaan laittaa. On siis aivan turhaa käynnistää massiivinen toiminta tai raskas toimintamalli, jota on täysin mahdotonta jatkaa sellaisenaan projektin jälkeen. Mieti siis koko ajan, että mikä on se tärkein asia minkä pitää jäädä elämään ja mihin löytyy resurssit. Turvaa se ja kokeile sen ympärillä sitten lisäksi muuta. Mutta muista silti riittävän haastavat tavoitteet. Realistinen toiminta ja korkeat tavoitteet eivät ole sama asia.

5) Epäonnistuminen. Projekti on kehittämishanke ei onnistumishanke. Uskalla epäonnistua mutta kysy sen jälkeen, että miksi asia meni pieleen. Vain sillä tavalla voimme todella oppia toiminnastamme, ympäröivästä maailmasta ja myös omasta itsestämme. Epäonnistumisten sanominen ääneen tuottaa sekä sinulle lisää itsevarmuutta mutta myös luottamusta yhteistyötahojen suunnalta. Kaikki tietävät, että kaikki ei aina onnistu. Epäonnistumisen ääneen sanominen näyttää ulospäin siltä, että tiedät mitä teet ja osaat arvioida sitä realistisesti.

Tuntuuko siltä, että oma projektisi on hieman eksyksissä tai tavoitteet epäselvät? Ota yhteyttä niin laitetaan projektisi taas raiteilleen. Jo muutaman tunnin sparrauksella saadaan paljon aikaan!

 
 
 

Comments


Uusimmat
Arkisto
Hakusanat
RSS Feed

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It's easy.

© 2017 BY MERIT LINDEN. PROUDLY CREATED WITH WIX.COM

merit@meritprof.fi    Sturenkatu 38 A 1, 00550 Helsinki, Suomi

  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Twitter Basic Black
bottom of page