Haluatko positiivista näkyvyyttä? Rekrytoi!
- Merit Lindén
- 3.2.2017
- 2 min käytetty lukemiseen
Monessa järjestössä on viime vuosina aktivoiduttu viestinnän suhteen. Ja samalla huomattu sen haastavuus. Niin moni tuskailee, kun omat uutisvinkit ja mielipidekirjoitukset eivät mene läpi. Facebookin päivitys kerää hyvällä tuurilla 25 tykkäystä. Yksi uutinen sen sijaan saa parhaimmillaan satoja lukijoita: työpaikkailmoitus.

Vaikka Suomi on kymmenien tuhansien järjestöjen maa, on piirit kuitenkin pienet - etenkin työntekijöiden keskuudessa. Erilaisilla nuoriso-, päihde- ja liikunta-alan päivillä saa morjestaa useita entisiä, nykyisiä ja tulevia työkavereita. Projektityön yleisyys tuottaa sen, että liikkuvuus on suurta. Tämän seurauksena moni pitää koko ajan silmällä avoinna olevia työpaikkoja, vaikka olisi vakituisessakin työsuhteessa. Muisti on pitkä. Juuri vastikään ystäväni mainitsi huomanneensa järjestössä x olevan taas auki sama työpaikka joka on ollut jo muutaman kerran parin vuoden sisällä.
Rekrytointi ei ole koskaan järjestön sisäinen prosessi, se on aina myös viestintää ja tulevaisuuteen panostamista. Työilmoituksen lukee sadat henkilöt ja prosessissa on tiiviimmin mukana vuosien saatossa kymmeniä. Se millaisen mielikuvan pelkkä yksittäinen ilmoitus synnyttää, ei ole mikään pikkuasia. Jos samaan tehtävään haetaan jatkuvasti uutta työntekijää, synnyttää se luonnollisesti epäilyn että missä on vika? Onko tehtävä kenties niin kurja vai järjestössä niin isoja haasteita, ettei työntekijät pysy. Vai onko rekrytointiosaaminen niin heikko, että valitaan koko ajan vääriä työntekijöitä.
Aki Ahlroth käsittelee tätä aihetta oivallisesti omassa tekstissään Duunitorin blogissa. Se miten rekrytoidaan vaikuttaa siihen millaisia hakijoita saadaan. Yksi isoimmista ongelmista tuntuu olevan yhteydenpito hakijoihin. Todella moni ei laita hakijoille mitään viestiä prosessin etenemisestä. Pahimmillaan edes haastattelussa käyneeseen ei olla enää missään yhteydessä. Hakija tuskin enää hakee siihen paikkaan uudelleen eikä kannusta ketään muutakaan tekemään niin. Itse olen useamman kerran ollut haastattelussa, jossa haastatteluun mukaan tullut pomo on syönyt lounastaan samaan aikaan, eikä ole edes vilkaissut hakemustani etukäteen. Viime aikoina olen nähnyt useita työilmoituksia, jossa etsitään kehittämistyöhön ennen kaikkea käytännön toimintaa tuntevia ihmisiä ja koulutusvaatimus on akateeminen loppututkinto.
Hyvin hoidettu rekrytointi on järjestön käyntikortti. Kun työilmoitus antaa järjestöstä positiivisen mielikuvan, hakuprosessi on hoidettu selkeästi ja järjestelmällisesti ja hakijoita kohdellaan kunnioittavasti synnytetään vahva ja pitkäkestoinen imago. Tänne kannattaa hakea, täällä asiat hoidetaan hyvin ja sinun osaamista arvostetaan! Ja kas kummaa. Hakijoiksi alkaa tulla yhä enemmän niitä, jotka haluavat nimenomaan sinun järjestöösi töihin. Ei vain jonnekin. Ihmisiä joilla on osaaminen kunnossa, työelämätaidot hallussa ja halua sitoutua työnantajaan.
Jos haluat panostaa järjestösi rekrytointiin, lue lisää rekrytoinnin palveluistamme, ota yhteyttä ja katsotaan miten voin olla avuksi!
Comments